GBB TM HiCapa .45 Extreme

12.07.2009 21:51

 

Extrémní - nejen v názvu ale i výkonem, to je novinka od Tokio Marui – Hi Capa .45 Extreme.
Zbraň pro kterou neexistuje žádný reálný vzor.
Zbraň vyrobená pro jediný účel – zahrnout nepřítele střelivem kterému se nemá možnost vyhnout.
Zbraň která je schopná vystřelit 25 ran za sekundu. Při zásobníku na 31+1 rána má tedy schopnost vystřelit celý zásobník do 1,5 sekundy. Kadence je tedy hezkých
1500 ran za vteřinu

 

Technická data:

princip: plynovka
ráže: BB 6 mm
režim střelby: dávka
provedení: Blow Back
hop-up: ano, regulovatelný
váha: 862 g
délka zbraně: 200 mm
délka hlavně: 94,5 mm
závit pro montáž tlumiče: ne
kapacita zásobníku: 31 ran
doporučený plyn: plyny standardu Forane (134a)

Původně jsem vůbec nezamýšlel si tenhle gun koupit, jen se mi vždycky líbila Hi Capa – a když jsem narazil na tenhle kousek na jednom Hong Kongským webu za půlku ceny u nás tak jsem si řekl proč ne – japonce ještě nemám – jen samý číny alespoň uvidím jestli je tu nějaký rozdíl ve kvalitě. To že je v názvu Extreme jsem si přeložil spíše jako že to bude výkonné – nic jiného mne nenapadlo a na HK stránkách krom toho že se jedná o GBB zbraň nebylo uvedeno zhola nic.

Takže nejprve jsem objednal a pak teprve hledal informace – najednou jsem zjistil, že je to jen full auto – tj. zbraň střílí jen v dávce !. Aj říkal jsem si – to není úplně dobré – chtěl jsem mít minimálně možnost přepínat. No co se dá dělat. Pak jsem se dočetl o brutální kadenci 25 ran za sekundu a říkal jsem si podruhé, že jsem tedy asi udělal blbost – zásobník za 1,5 s pryč ?? k čemu mi to proboha bude ??

Pistole již byla na cestě , tak co se dá dělat že ??.

Takže zbraň došla za tři týdny – bez cla a DPH, takže vyšla na hezkých 150 USD tj. cca 3000 Kč včetně poštovného (na BAS ji mají za 5900).

Krabička je úžasná - s ní si tedy dali japonci docela záležet

Rozbalím to – a první zklamání – sakra za ty prachy a není to celokov ! závěr je z plastu !


První nabytí a zkouška – zklamání je pryč – kvalita je poznat na první pohled, pohmat, se zásobníkem je krásně vyvážená – dobře padne do ruky , byť subjektivně mi sedne tedy více CZ75D Compact.

Zkouším střílet a ejhle letmý dotyk spoušti a 3 rány – ono je to využitelné !

Šup s tím na měřák

Opět příjemné překvapení vyrovnaný výkon přesahující 90 m/s – při téhle kadenci – no slušný výkon. Na duhou stranu další zklamání – u zbraně nefunguje záchyt závěru při vybitém zásobníku !

Pátrám tedy po netu a shledávám, že zbraň má plastový závěr schválně, navíc má zkrácenou dráhu závěru – právě kvůli co nejrychlejší kadenci – těžký závěr by ji neumožňoval a navíc by zvyšoval spotřebu plynu.

Dle údajů z netu by měla být zbraň úsporná co se spotřeby plynu týká - naměřeno je 96 ran na jedno naplnění plynem.

NO já tolik nenastřílel – nicméně 2 zásobníky – tedy 62 ran to sneslo v pohodě.

Rozborka

Rozborka jako u ostatních 1911 klonů

Hop-UP

Hop je bezvadně nastavitelný - bohužel trochu nešťastně až v okamžiku rozborky - ještě že je tak jendoduchá

Praktické zkušenosti

Pistoli jsem vyzkoušel na první CBQ akci – a musím říct, že lepší gun na CQB prostě nenajdete – lehká, obratná , dostanete se s ní za každý roh, přesná a velmi slušným dostřelem na úrovni elektrik. A když to v baráku spustí – oooooooooooo – neumíte si představit jaký máte najednou respekt. Pokud s ní hrajete rozumě a nekropíte – paradoxně zásobník – těch 30 ran vydrží docela dlouho – CZ 75D má 16 ran – tohle má 2x tolik!. Navíc hrát s CO2 pistolí s úsťovkou přes 150 v baráku je hazard. Teď už mi zbývá jediné – koupit ještě jednu a min 2 náhradní zásobníky a nic už mi nebude bránit bojovat ve stylu Matrix či Gun Kata

Závěr

Kvalitní zbraň,  která ale není pro každého

+ kvalita
+ přesnost
+ výkon
+ kadence
- plastový závěr
- chybí záchyt závěru
- pouze full auto

3000 ran za minutu v akci - EXTREME x2 !!!

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.