20. - 22.5.2011 GHOR

26.04.2011 15:59

Kamarádi,

letos se místo Afghánistánu v Milovicích účastníme akce GHOR pod taktovkou HGL. Věrím, že v návaznosti na loňskou zkušenost a podle reakcí na letošní ročník nikdo nelitujete, že jsme se tentokráte Milovické katastrofy neúčastnili.

O to více se letos těším na tankáč do jihlavy, kde, jak máme již mnohokráte vyzkoušeno na několika ročnících benningu je organizace a zázemí naprosto bezchybné.

Jedeme, jak jinak než za čmoudy abychom krutým imperialistům ztrpčovali jako lstiví afghánci život :-).

Prosím potřebuji od Vás co nejdříve vědět, kdo se účastní .

Věřím tomu, že na tuto akci bude hotové naše bojové ARO, byl bych rád kdyby se někdo z Vás se mnou v řízení cca po 3 hodinách střídal, taky abychom si všichni užili jak jízdu terénem, tak atmosféru a hru ve vesnici. 

Odkaz na ofiko stránky zde

Přihláška ke stažení zde :

pokyny pro vesnice zde:

STORY:

Ve světě nastal nevídaný obrat poté, co se obě atomové velmoci usnesly na svém odzbrojení, respektive redukci svých zbraní hromadného ničení. Přišla však nová  ropná a energetická krize a přírodní katastrofy. Výbuch několika sopek v Tichém oceánu, které způsobili četné vlny tsunami a zaplavili větší část pobřeží Ameriky,  znovu zamrznutí větší části Sibiře a Aljašky do takové míry, že se zde nedá těžit ropa a s ní související produkty ani v Americe ani Rusku. Zbylo jen několik míst na světě, kde se toto černé zlato těžit dá.

 Obě největší světové velmoci, a jejich spojenci se uchýlily ke kroku, který nikdo nečekal. Dali se do opětovného zbrojení. Nikoliv však k atomovému, které by mohlo vést k samotné zkáze lidstva, ale v rámci rozhýbání vlastních ekonomik k navyšování počtů osob v armádách a zdokonalení jejich výcviku a výbavy. Toto zbrojení a vývoj nových zbrani vedl ovšem k prohloubení ropné a energetické krize. Proto se velmoci rozhodly dát se do těžby ropy i v doposud jen těžko dostupných oblastech s „horkou půdou“, kde již po staletí vládne teror a boj mezi přívrženci různých vyznáni a kmenů.

 Proto teď stojíme před bránou Afgánské oblasti Ghor, která leží v samotném srdci Afghánistánu, a kde se nachází největší nerostné bohatství této země. Obrovská ložiska vzácného lithia i ropy a zemního plynu tu díky nulové infrastruktuře leží takřka netknuta.  Obě velmoci mají o tento kus země plný skal a prachu ohromný zájem. Ovšem místní obyvatelé , Taliban i Al-kajda,  doposud vyhnali vždy všechny vetřelce, kteří je okupovali, Angličany, Rusy, Američany…

Stojíme tedy na pokraji světové války, ovšem zaleží jen na každé z armád, jestli stisknou ono pomyslné tlačítko, které tuto válku rozpoutá či nikoliv. Zatím jsou misky vah vyváženy a je jen na samotných mužích a jejich generálech jak se zachovají při vybojování svého podílu v této zemi a jak moc si tak která z nich získá přízeň a podporu místního obyvatelstva, které ale samo o sobě není jednotné a mezi jednotlivými kmeny panují staleté rozepře a nenávist.

 Kostky jsou vrženy a karty rozdány. Moc a osud lidstva i teto země je v rukou generálu a nechť je Alláh či Bůh osvítí nebo zatratí za jejich činy.

Poznámka:
 
Ghor je poslední  oblast, kde se ještě bojuje o rozdělení Afgánistánu mezi obě velmoci, přičemž každá z nich ji chce jen pro sebe.
 
Jedná se o airsoftovou scénářovou střílečku s vojenskou technikou.
 
Proti sobě budou stát dvě strany a do poslední chvíle nikdo nebude vědět jaká strana že to vlastně je. ( Dobrá nebo ta špatná )
Celou scenérii doplní několik vybudovaných vesnic, které budou neutrální a můžou jakkoliv zasáhnout do průběhu boje nebo hry.
Při hře bude zapotřebí i trocha toho herectví, aby se zachovala autentičnost bojů a vztahů armád k domorodému obyvatelstvu.
Valčící strany budou bojovat o jednotlivé body, které budou různě dlouho aktivní a jinák bodově hodnoceny, dale pak budou plnit ruzne ukoly.
Bojovat se bude od brzkých ranních ( popripade nocnich ) hodin do pozdních večerních hodin. ( Záležet bude na počasí )Tankáč Jihlava Oblast 52 a okolí.
 
GPS: Loc: 49°21'57.113"N, 15°34'7.095"E
 
( https://www.mapy.cz/#mm=TtTcFP@ax=135721152@ay=133385088@at=Oblast%2052@ad=Oblast%2052@x=135729664@y=133384896@z=14 )
 
ZÁKLADNÍ PRAVIDLA
 
 
1.Nepřátelské armády jsou barevně odděleny páskami viditelně umístěny na pokrývkách hlavy a rukávu ruky v níž je držena většinu času zbraň
2.Zásah je platný do jakékoliv části výstroje či těla, zásah zbraně neplatí, mrtvola se viditelně označí aby nedošlo k její záměně s živolem
3.Respawny jednotek probíhají na štábech dle pokynů generálů
4.Respawny vesničanů probíhají ve vesnici po dobu 30min.
5.Po autech se střílet nesmí vyjma krytí při povolení řidičem
6.V místech označených červenobílou páskou takzvaných Off-zonách se nestřílí za žádných okolností
7.PYROTECHNIKA !!!!! NE !!!!!
8. Usťová rychlost max. 140m/s ( na zbraně s odpojenou dávkou  - sniperky  lze udělit vyjímku po konzultaci s pořadatelem, totéž platí pro kulomety )
9. Při porušení pravidel hrozí okamžité vyloučení ze hry
 
Podrobná pravidla budou na přihlášce! 
Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.