GNB ASG DAN WESSON REVOLVER 4” CO2

01.01.2010 17:59

   A máme tu opravdovou lahůdku.

Celokovový bubínkový revolver na CO2 a 6mm kuličky. Jako zásobník se používají imitace nábojů, ve kterých je uložena kulička. Kapacita zásobníku 6střel. Zbraň má skutečně úchvatné reálné zpracování. V tomto případě se jedná o verzi s 4 hlavní – v prodeji je ještě s 8 a to už je teda opravdu neskutečnej kanón.

Zbraň na první pohled nelze rozeznat od pravé – zpracování je vskutku jedinečné – vše lícuje, vše funguje jak má.

Základní parametry

Váha: 878 gramů
Délka: 242 mm
Hlaveň: 98,5 mm
Úsťová rychlost: 134(440) m/s (fps) – oficiální údaj výrobce – my jsme však naměřili daleko více – až 188 m/s
Energie: 1,8 Joule

Zbraň byla koupena v ČR u Morriscz zde za příjemnou cenu 1960 Kč

Dan Wesson ??

Ač by se mohlo zdát, že jde o nějaký asijský synonym typu Adihash tak v tomto případě skutečně zbrojovka Dan Wesson USA existuje a vyrábí přesně takovéhle revolvery. Tj. v případě této repliky jde o licencovanou výrobu.

Daniel B. Wesson II (1916–1978) byl jedním z pravnuků zakladatele společnosti Smith & Wesson Company u které pracoval od roku 1938 do roku 1963.

Roku 1948 si založil vlastní fabriku specializující se na revolvery. Revolvery Dan Wesson vynikaly a vynikají jednou konstrukční zvláštností a to systémem rychlé výměny hlavní, případně umožňují i rychlou změnu kalibru zbraně výměnou hlavně a bubínku.

Standardně se tak tyto zbraně dodávají se sadou několika hlavní.

Rodina Wessonových vlastnila fabriku až do roku 1995 a co je nejzajímavější od roku 2005 patří tato firma do koncernu CZ USA tedy pod Uherskobrodskou zbrojovku.  

Co dostanete

 

V balení je zbraň, rychlonabííječka, imitace 6 patron, RIS lišta pro montáž puškohledu a cca 100 kuliček

Jak vypadá origoš pistole s namontovaným RISEM ?? Srovnejte s AS verzí.

Zbraň je na CO2 a bombička se dává do odklopitelné pažby - systém je lepšé než u ostatnéch zbraní ASG - k dotažení bombičky není potřeba šroubovák - je přítomno výklopné očko a bombičku tak lze dotáhnou rukou.

Hop.up

HOP nelze nastavovat – je fixní – nicméně je nastaven na váhu 0,25g. Dostřel je cca 40 m a tato zbraň je opravdu hodně výkonná a přesná.

S touto zbraní jsme letos v létě pořádali soutěž ve střelbě na plechovky na 10m. Jednalo se o klasické plechovky – konzervy od kočičího žrádla tedy cca 10 cm na výšku a 7 cm průměr.

Po zastřílení byly borci co to s touhle zbraní dávaly 6 z 6. Porovnávali jsme ji i s jinými zbraněmi od ASG jako je CZ 75 CO2 NBB a CZ 75D CO2 GBB a ani jedna se co do přesnosti tomuhle gunu nevyrovnala.

Výkon

 

Wow – 188m/s s plynovkou ?? to je údaj spíše jak z nějaké sniperky.  Je jasné že výkon poněkd kolísá nicméně v průměru můžeme skutečně hovořit o nějakých 140 m/s což je výkon vcelku našléplé elektriky. Do baráku rozhodně nedoporučuji – pokud s touto zbraní uvidíte někoho v CQB tak honem pryč – s tímhle kvérem jsme prostřelili klasickou konzervu na cca 5 metrů – nechci domýšlet co by se stalo s obličejem, zuby atd.

Závěr:

Zbraň doporučuji – nic lepšího jsem zatím v ruce nedržel. Pokud chcete spolehlivou záložku do lesa a nevadí vám omezený pošet střel, tj. 6 a vyšší váha tak neváhejte

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.